vraag & antwoord

Hoe verbeter ik de samenwerking?

Coördineren

Herken welke groepsnormen jullie team dwarszitten

Hoe verbeter ik de samenwerking?

Zoals: ‘We praten vooral over elkaar, maar geven elkaar geen echte feedback’, ‘Wij zeggen nooit nee tegen een opdracht’  of ‘Niet iedereen werkt even hard’. Onbewust is dit misschien wel in jullie gedrag geslopen.
Tip: als je doorhebt wat er speelt, kun je nieuwe keuzes maken en kies je voor effectieve groepsnormen.

Zet strategieën in waardoor jullie als team serieus genomen worden
Zetten jullie jezelf op de kaart? Weet jullie organisatie wat jullie toevoegen?
Tip: vertel tijdens een overleg met andere afdelingen wat jullie allemaal doen en hoeveel tijd bepaalde werkzaamheden kosten.

Benut de voordelen van karakterverschillen
Niemand is gelijk, iedereen is anders. Dat is handig én lastig. De één is bijvoorbeeld snel, de ander heel nauwkeurig. De één is praktisch, de ander heel creatief.
Tip: waardeer elkaars kwaliteiten en ondersteun elkaar als iemand ergens minder goed in is. Dan is er pas echt sprake van teamwork.

Leer hoe je emotionele gesprekken tot de feiten terugbrengt
Mensen zijn geen robots en dus niet altijd voorspelbaar en redelijk. Als de één heftig reageert op een gewone vraag, is de kans groot dat de ander heftig terug reageert. En voor je het weet is er een nare sfeer.
Tip: begin bij de feiten. Wat is de wens van jullie allebei? Wat is er precies gebeurd? Spreek vanuit jezelf en realiseer je dat je soms dingen op jezelf betrekt die helemaal niet zo bedoeld zijn.

Neem regie en pak je invloed
Soms voelen we ons machteloos. Zij hebben bedacht dat…, zij vinden dat wij… En als we ons machteloos voelen, worden we vaak mopperig of passief. Je hebt altijd meer invloed dan je denkt.
Tip: op welke manier kun je zorgen dat je gehoord wordt? Wie heeft belang bij een goede oplossing? Hoe kun je die persoon benaderen? Neem je regie en krijg grip.

Meer info en inschrijven >

Reageer op dit artikel