checklist

Automatisch markeren met kleur in Outlook 2000, 2003 en Express

Digitaal werken

Markeer je mails met kleur om ze snel te onderscheiden.

Waar is nou dat mailtje van mijn leidinggevende gebleven? Soms zie je door de bomen het bos niet meer in je mailbox. Dit valt op te lossen door je mails te markeren met verschillende kleuren. Zo zijn mails van belangrijke personen makkelijk te onderscheiden. In Outlook doe je dit als volgt.

1) Ga in het menu naar Extra en klik op Indelen. Boven je e-mails verschijnt nu het venster Manieren van indelen van Postvak In.
2) Klik op Kleuren gebruiken. Bij Berichten kleuren laat je het eerste selectievak op ‘van’ staan.
3) Typ vervolgens de naam in van de persoon waarvan je de e-mails een kleur wilt geven, of klik simpelweg op een e-mail van de desbetreffende persoon in je Postvak In. Dan wordt de naam automatisch in het tekstvak ingevuld.
4) Kies daarna, in het laatste selectievak, de kleur die je wilt gebruiken en klik op Kleurgebruik toepassen. Alle e-mails van de gekozen persoon krijgen nu de geselecteerde kleur. Ook nieuwe e-mails van die persoon krijgen automatisch die kleur.

In Outlook Express moet er een berichtregel worden aangemaakt om e-mails van een kleur te voorzien.

1) Ga naar Extra, Berichtregels en kies E-mail. In het venster dat verschijnt klik je op de knop Nieuw.
2) In het bovenste venster stel je in aan welke voorwaarde het bericht moet voldoen. In dit voorbeeld kiezen we voor Van bepaalde personen. Klik in de regelbeschrijving onder aan het venster op de blauwe link Bepaalde personen om deze contacten toe te voegen.
3) Bij Selecteer de actie voor de regel kies je Markeren met een bepaalde kleur. Bij Regelbeschrijving klik je nu op de blauwe link Een bepaalde kleur en kies je de gewenste kleur.
4) Voer als laatste een omschrijving in voor de berichtregel en klik op OK. Vervolgens klik je op de knop Nu toepassen om de regel uit te voeren.

Outlook: agenda, takenlijst en e-mail
Boek: Secretaresse als informatiemanager
Training: Efficiënter werken met MS Office

Reageer op dit artikel