checklist

Voorkom spam en versleutel je e-mailadres

Digitaal werken

Zet spammers buitenspel door je e-mailadres te versleutelen.

Of je nu een goed werkend spamfilter hebt of niet, toch glippen er soms nog ongewenste berichten doorheen. Je zult vooral last van spam hebben als je bijvoorbeeld regelmatig reageert op weblogs of als je e-mailadres onversleuteld op een website vermeld staat.

Scr.im

De gratis dienst Scr.im werkt op een vergelijkbare manier als Tinyurl, maar dan voor e-mailadressen.
Tinyurl is een dienst die lange, ingewikkelde url’s inkort tot een url met veel minder karakters, zodat je ze makkelijker kunt versturen per mail. Waar Tinyurl het webadres automatisch ‘vertaalt’ naar de oorspronkelijke webpagina, is bij Scr.im nog een extra stap nodig: je moet via een eenvoudige test aantonen dat je een mens bent. Zo worden spammers dus buitenspel gezet.

Hoe werkt het?

Heel eenvoudig. Ga naar http://scr.im, vul je e-mailadres in en kies een url uit. Je kunt deze zelf bedenken of hem automatisch laten genereren. Als de url beschikbaar is, dan klik je op Protect my email en je adres is beschermd.

Hoe gebruik je het vervolgens?

Als je vervolgens je adres op een forum, een sociaal netwerk of een website wilt plaatsen, gebruik je de ‘gescrimde’ url. Mensen die je willen bereiken, klikken op de url en worden zo naar je persoonlijke Scr.im-pagina geleid. Hier kunnen ze na een simpele test je e-mailadres achterhalen, waarna ze je kunnen mailen.

Computervirussen via e-mail voorkomen
Automatisch markeren met kleur in Outlook 2000, 2003 en Express
Een website promoten via zoekmachines
Etiketten printen in Word
Boek: Secretaresse als informatiemanager
Training: E-learning sneltoetsen

Reageer op dit artikel