checklist

Jouw handschrift als lettertype op de pc

Digitaal werken

Er staan veel verschillende lettertypes in Word, zo veel dat je ze waarschijnlijk nooit allemaal gaat gebruiken. Maar één font ontbreekt nog… jouw eigen handschrift!

In een kwartier heb je jouw persoonlijke font toegevoegd.

  1. Ga naar Your Fonts.com en klik op Print Template. Selecteer Template as PDF Document. Open het document en print het. Het zijn twee pagina’s, maar aan de eerste heb je genoeg.
  2. Je gaat nu de Complete Template invullen, alle 100 gevraagde tekens, bij voorkeur met een zwarte pen. Blijf binnen de vakjes en let op de streepjes voor een goede letterhoogte.
  3. Scan het ingevulde document nu met een scanner op 300 dpi en in kleur (24-bit) of in grijswaarden (8-bit). Hiervoor kun je het hulpprogramma Microsoft Office Document Imaging gebruiken. Sla het ingescande document op als gif, jpg, png, pdf of tif. Via de knop Upload Template stuur je het bestand vervolgens naar Your Fonts. Bedenk een geschikte naam voor dit lettertype.
  4. Je krijgt een voorbeeld van het font te zien. Niet tevreden? Herhaal dan alle stappen.
  5. Mocht je het lettertype als een TrueType-font willen downloaden, dan moet je wel betalen (via een creditkaart of PayPal). Op de site vind je echter vaak een kortingscode terug, waardoor je vaak niet meer dan 4 euro kwijt bent. Op de site vind je ook de nodige installatie-instructies voor Windows, Mac en Linux.

Bron: Computer Idee

Wees creatief: maak een woordenwolk
Hoe wek ik creativiteit op?
Creatieve tip: foto’s in een filmstrip
Hoe haal ik gewiste foto’s terug?
Boek: Vlot en helder schrijven
Training: Creatief denken, anders denken

Reageer op dit artikel