checklist

Verbergen lijst geadresseerden in e-mail

Digitaal werken

Als je een grote groep mensen moet e-mailen, staat het wel zo netjes als je niet al die e-mail adressen in alle mails ziet. Daarnaast is het handig om de privacy van de geadresseerden te beschermen door ze niet naar iedereen te sturen.

Verbergen lijst geadresseerden in e-mail

Als management ondersteuner moet je vaak en veel mails sturen. Zo ook vaak genoeg naar grote groepen mensen. Bij interne e-mails en bijvoorbeeld nieuwsbrieven is het minder erg als deze geadresseerden de e-mail adressen van elkaar zien. Toch is het minder handig en minder netjes als er 10, 20 of meer adressen boven je e-mail staan.

Daarnaast zijn er ook e-mails die je naar groepen moet sturen die van elkaar zeker niet het adres mogen weten. Daarom hieronder de simpele stappen die jij kan volgen om te voorkomen dat iedereen elkaars e-mail adres kan zien:

Stappen om geadresseerden in een e-mail te verbergen:

  1. Zet je eigen adres (als enige) in het ‘Aan…’-veld
  2. Laat het ‘CC…’-veld leeg
  3. Zet de adressen van de personen aan wie je het bericht wilt sturen in het ‘BCC…’-veld (BCC = Blind Carbon Copy).

De geadresseerden in het BCC veld ontvangen een kopie van het bericht, maar zijn onzichtbaar voor de andere ontvangers.

Is het BCC-vak niet zichtbaar?

Klik dan in het bericht op het tabblad ‘Opties’ in de groep ‘Velden weergeven’ op ‘BCC’.

Aan wie schrijf je je mail?

Schrijf boven je bericht aan wie het bericht gericht is. Bijvoorbeeld: ‘Aan mijn vrienden’, of ‘Aan de deelnemers van de cursus interne communicatie’.

Zo is voor de ontvangers duidelijk waarom zij het bericht krijgen. Bovendien weet iedere ontvanger dan dat hij/zij niet de enige is die dat bericht ontvangt.

Nog meer e-mail tips

Leer professioneel schriftelijk communiceren

Professioneel schriftelijk communiceren. In deze training leer je hoe je de juiste keuzes in schriftelijke communicatie maakt en wat professioneel en klantgericht schrijven inhoudt.

Reageer op dit artikel