checklist

Outlook: routing van verzonden berichten

Digitaal werken

3 functies voor efficiënt mailen!

In een bericht dat je net hebt opgesteld kun je via het tabblad Opties, in de groep Opties drie functies gebruiken die voor velen onbekend maar bijzonder functioneel zijn:

‘Verzonden items opslaan in’ zorgt er voor dat het verzonden bericht meteen in een ander (door jou aangeduid) mapje terecht komt. Dat scheelt je een duik in de verzonden items en een gesleep naar een archiefmap.

Bij ‘Bezorging uitstellen’ regel je dat je bericht op een ‘strategische tijd’ aankomt. Dus niet op maandagmorgen om 9 uur maar op dinsdagmiddag om 12.30 uur zodat je bericht na de lunch mooi bovenaan staat.

‘Antwoorden richten aan’ geeft je de mogelijkheid alle reply`s op je bericht meteen naar een ander (of anderen) te sturen. Als jij niet verantwoordelijk bent voor de opvolging dan is het immers handig dat alles meteen bij de juiste persoon terecht komt.

Reageer op dit artikel