checklist

6 nieuwe apps die je niet mag missen

Digitaal werken

Ken jij onderstaande apps al? Ze zijn handig, besparen je een hoop tijd of zijn gewoon leuk om in de pauze door te bladeren. Een overzicht met zes nieuwe apps. 

6 nieuwe apps die je niet mag missen

Office Sway | iPhone, iPad (Gratis)

Met Sway van Microsoft, een nieuw onderdeel van Office, maak je snel een eenvoudige maar stijlvolle presentatie of een verhaal met foto’s. De creaties staan online en zijn daardoor gemakkelijk te verspreiden via ieder sociaal medium of per e-mail. Voor complexe projecten is het wel wat beperkt en grijp je eerder naar bijvoorbeeld PowerPoint.

Drivemode | Android (Gratis)

Drivemode toont een aangepaste interface gericht op automobilisten. Hiermee kun je eenvoudig en relatief veilig de belangrijkste functies van de smartphone bedienen, zoals je muziekspeler of een navigatie-app. Ook het bellen van je favoriete contacten vereist nauwelijks handelingen. De app kan tevens inkomende sms’jes voorlezen.

Hyper | iPad (Gratis)

Via deze app ontvang je dagelijks een mooi vormgegeven magazine met daarin zes tot twaalf kwaliteitsvideo’s van online bronnen. De video’s zijn handmatig geselecteerd door een team van journalisten en filmmakers. De onderwerpen lopen uiteen. Video’s kunnen bijvoorbeeld gaan over technologie, natuur of humor, maar ook over wetenschap of human interest.

Google Street View | Android, iPhone, iPad (Gratis)

Google Street View is een indrukwekkend onderdeel van Google Maps, waarmee je plaatsen wereldwijd kunt verkennen aan de hand van foto’s op straatniveau. Inmiddels is ook een losse Street View-app uitgebracht. Hiermee kun je zelf Street View-foto’s maken en delen, en creaties van anderen bekijken. De mooiste foto’s kun je via de app verkennen.

Pintasking | Android (Gratis / €3,99 voor Pro)

Met Pintasking maak je een zwevend icoontje voor apps zodat je die apps sneller kunt starten. Ook kun je razendsnel wisselen tussen twee apps. Een handige uitbreiding is de Browser Extension waarmee je automatisch links naar websites kunt verzamelen om ze later allemaal tegelijkertijd openen.

TUFFS Notification Shortcuts | Android (Gratis / €0,83 voor volledige versie)

Met TUFFS Notification Shortcuts zet je apps in het notificatiescherm zodat je die extra snel kunt starten. Standaard is er één rij met maximaal vijf apps, maar desgewenst kun je er een tweede rij aan toevoegen. Behalve apps kun je ook snelkoppelingen plaatsen voor bijvoorbeeld het bellen van een bepaald contact of een routebeschrijving naar huis in Google Maps.

Meer handige nieuwe apps

Management Support heeft een speciale app-pagina met een overzicht van allerlei nieuwe, handige apps. Klik hier om de pagina te bekijken. 

Handige Apps voor het secretariaat [Workshop]

Reageer op dit artikel