checklist

7 apps die niet mogen ontbreken op je computer

Digitaal werken

Alweer een dag voorbij. Natuurlijk ben je erg druk geweest, maar waren de uren ook goed besteed? Het kan allemaal vast een stuk productiever. Hoe? Met de volgende handige apps voor je computer. Beslis welke jij gaat gebruiken om het maximale uit je dag te halen.

7 apps die niet mogen ontbreken op je computer

1. Trello
Werk je vaak tegelijkertijd aan verschillende projecten? Met Trello kun je de taken van alle projecten heel makkelijk bij houden. Trello toont de taken op een prikbord.Verandert de status van een taak? Dan kun je de taak doorschuiven naar de volgende fase en blijft de voortgang van een project zo goed zichtbaar.

2. FloatNote
Je hangt net op en bedenkt dat je nog een belangrijke vraag had moeten stellen. Maar wat was die vraag ook al weer? Om te voorkomen dat je belangrijke bespreekpunten vergeet, schakel je FloatNote in. Bij de persoon in kwestie maak je een notitie aan. Belt hij weer, dan zweeft de notitie in je scherm en weet je weer wat je moet doen.

3. iBabs
Geen dagelijkse papieren rompslomp meer, sneller en efficiënter vergaderingen voorbereiden. Klinkt dat als muziek in de oren? Door over te stappen op papierloos vergaderen kun je voortaan sneller agenderen, notuleren en actielijsten aanmaken.

4. Pocket
Moet je voor je werk dagelijks veel research doen? De kans is groot dat je alles nog print en dat je de informatie (op het moment dat je het echt nodig hebt) niet meer kunt terugvinden. Herkenbaar? Gelukkig kan het makkelijker en duurzamer! Met Pocket kun je artikelen teruglezen wanneer jij dat wilt, vanuit je browser.

5. Slack
Heb je al van Slack gehoord? Dit is een nieuwe chat- en samenwerkingsapp. Door de integratie met andere tools, zoals Dropbox en Google Drive kun je eenvoudig bestanden delen. Neem hier maar eens een kijkje.

6. Cogi
Met Cogi kun je audio-opnames maken. Denk je ook wel eens: ‘Jee, had ik dat maar opgeschreven’? Niet meer nodig, want met Cogi kun je geëngageerd in gesprek blijven. Die belangrijke quotes en passage kun je later terugluisteren.

7. Flitsmeister
Wellicht vind je dit een vreemde eend in de bijt, maar file-uren zijn niet productieve uren. Ben je onderweg, dan wil je zo snel mogelijk op de plek van bestemming zijn. Flitsmeister helpt je hierbij. Deze app geeft flitsmeldingen en gedetailleerde file-informatie.

Maak het jezelf een stuk makkelijker en gebruik apps om jezelf te ontlasten en je werk beter te organiseren. Door het gebruik van deze handige tools bespaar je dagelijks tijd.

Op zoek naar meer handige apps? Management Support heeft een speciale pagina met apps in allerlei categorieën. Wie weet zit daar wel een app tussen die je nog niet kent en waar je vanaf nu je voordeel mee kunt doen. 

Reageer op dit artikel