checklist

3 leuke creatieve apps voor foto en video

Digitaal werken

Heb jij in je vakantie ook het plan om eindelijk eens iets te doen met die lading vakantiefoto’s die nog op je computer staan? Of ben je op zoek naar een handige tool om een geanimeerde fotopresentatie te maken? Met deze leuke en creatieve apps ga je makkelijk aan de slag met je foto’s. 

3 leuke creatieve apps voor foto en video

Creatieve apps

Er zijn leuke, veelal gratis apps om mee te experimenteren. In een handomdraai maak je een video, presentatie of slideshow van je foto’s. Kijk eens bij Animoto, Ripl, Adobe Spark en Lumyer. Deze apps zijn laagdrempelig zonder dat ze afdoen aan de uitstraling.

Lumyer

Lumyer is een gratis app voor iOS en Android waarmee je een foto animeert. Je voegt effecten toe voor een sprankelend en aantrekkelijk beeld.
Naar Lumyer > 

Riple

Ripl is er alleen voor iOS. Kies een afbeelding, een design, voeg een titel, hashtags toe en je afbeelding wordt geanimeerd. En vervolgens kun je ‘m delen op social media.
Naar Riple >

Animoto

Animoto, maakt van verschillende foto’s een video. Met muziek en tekst. Je uploadt de foto’s, kiest een muziekje uit, een bepaalde stijl en hop! je hebt een geanimeerde fotopresentatie. In de betaalde versie krijg je het watermerk weg.
Naar Animoto > 

Adobe Spark

Adobe Spark is een serie van drie tools waarmee je naar keuze een afbeelding, complete magazineachtige pagina of video kunt maken.
Naar Adobe Spark >

Digitaal samenwerken

Werk je veel samen met een vaste groep of juist wisselende groep mensen?  Vanuit jouw rol kun je vaak advies geven over digitaal samenwerken binnen je organisatie.

Reageer op dit artikel