checklist

6 leuke apptips

Digitaal werken

Ken jij onderstaande (nieuwe) apps al? Ze zijn handig, besparen je een hoop tijd of zijn gewoon leuk om in de pauze door te bladeren. Een overzicht met zes apps.

6 leuke apptips

Google Duo | Android, iPhone (Gratis)

Met deze nieuwe app van Google wordt videobellen een stuk eenvoudiger. Net als bij WhatsApp worden contacten gelinkt op basis van je telefoonnummer. Nadat de autorisatie is volbracht opent direct het camerabeeld en kun je andere contacten bellen die Google Duo hebben geïnstalleerd. Handig is dat het ook onderling tussen Android en iPhone te gebruiken is.

Dropbox Paper |Android, iPhone, iPad (Gratis)

Dropbox, bekend van cloudopslag, geeft met Paper ook de ruimte om documenten te maken en bewerken met vrij ruime opmaakmogelijkheden. Het werken aan documenten kan net als bij Google Docs ook in teamverband. Deelnemers kunnen behalve bewerken ook opmerkingen plaatsen. De app is op het moment nog in beta, aanmelden kan via de website van Dropbox.

Google-toetsenbord | Android (Gratis)

Wie zijn toetsenbord een andere uitstraling wil geven kan Google-toetsenbord proberen, dat onlangs is bijgewerkt voor de laatste Android-versie Nougat. Naast grijs met groenblauw kun je ook bijvoorbeeld rood of helemaal wit kiezen.

NewConnect | iPhone, Android (Gratis)

Wil je in contact komen met mensen in je directe omgeving, bijvoorbeeld voor een gezamenlijke lunch of om tips van lokale inwoners te krijgen tijdens een stedentrip? Dan kan deze app, die volgens de makers nadrukkelijk niet op dating is gericht, van pas komen. Je kunt medegebruikers terugvinden in een lijst of kaart en chatten voorafgaand aan een eventuele ontmoeting.

Hello Weather | iPhone, iPad (Gratis)

Deze fijne, snelle en aantrekkelijk vormgegeven weer-app laat direct zien wat het weer op dit moment is, wat de komende uren brengt en wat de verwachtingen voor de hele week zijn. Via de nodige veegbewegingen haal je gemakkelijk meer details naar boven, zoals windrichting en snelheid, luchtvochtigheid en zonnetijden.

Trein 2 | iPhone (Gratis)

Met Trein 2 kun je snel en simpel de vertrektijden vanaf het dichtstbijzijnde treinstation opvragen. Je kunt daarnaast je favoriete stations opslaan om de vertrektijden van die stations te kunnen zien. Verder is er een mogelijkheid om storingen voor alle stations en trajecten te bekijken. Het is geen uitgebreide treinplanner, maar wel een praktische hulp om snel vertrektijden te kunnen nagaan.

Lees ook: 4 handige apps voor to-do lijstjes

Reageer op dit artikel