checklist

6 nieuwe handige apps

Digitaal werken

Ken jij onderstaande apps al? Ze zijn handig, besparen je een hoop tijd of zijn gewoon leuk om in de pauze door te bladeren. Een overzicht met zes apps.

6 nieuwe handige apps

Focus Timer Reborn | Android (Gratis)

Deze app helpt om je productiviteit te meten en te verbeteren. Het werkt volgens de Pomodoro-techniek: de tijd wordt in blokjes gehakt waarbij je 25 minuten geconcentreerd aan een taak werkt. Daarna mag je van een korte pauze genieten. Heb je er meerdere taken opzitten dan kun je een langere pauze nemen.

Twilight | Android (Gratis / €2,99 voor Pro)

Ben je nog tot laat aan het werk ‘s avonds? Het felle licht kan de slaaphormonen flink verstoren waardoor je tot een uur korter slaapt per nacht. Deze app filtert het felblauwe licht, de voornaamste hormoonverstoorder, op basis van de tijden voor zonsopgang- en ondergang. Een geelrood filter maakt het scherm rustiger. De iPhone heeft sinds iOS 9.3 een vergelijkbare feature.

Headspace | Android, iPhone (Gratis met in-app aankopen)

De smartphone is een van de grootste veroorzakers van stress, maar verschillende mindfulness apps kunnen je er óók van af helpen. Headspace is een van de bekendste en meest succesvolle. De app geeft toegang tot honderden uren aan meditatiesessies. De introductiecursus is gratis, aanvullende cursussen vragen een maandabonnement.

Pacifica | Android, iPhone, iPad (Gratis met in-app aankopen)

Last van wisselende stemmingen? Deze app geeft inzicht in je geestelijk en lichamelijk welzijn. Daarvoor houd je via een digitaal dagboekje bij hoe je je voelt. De app komt hierna ook met suggesties voor oefeningen, passend bij je stemming, en bevat talloze (deels betaalde) audiolessen en een forum.

Streaks | iPhone (€3,99)

Deze app helpt je gezonde gewoonten aan te leren. Het werkt als een soort takenlijst: je geeft jezelf dagelijkse opdrachten, zoals: een appel eten, de Spaanse taal oefen, tien minuten lezen of je tanden flossen. De app herinnert je aan taken en beloont je. En door ergens dagelijks aan te werken ontwikkel je een gewoonte.

Over | Android, iPhone, iPad (Gratis met in-app aankopen)

Met deze app plak je gemakkelijk teksten en iconen over een afbeelding. Ideaal voor het maken van bijvoorbeeld een uitnodiging. Bijzonder is het grote aantal, deels exclusieve lettertypen waaruit je kunt kiezen. Voor een snelle start kun je een van de (deels betaalde) sjablonen gebruiken en die met eigen materiaal vullen.

Op zoek naar een handig app-overzicht? Management Support heeft daar een speciale pagina voor.

Handige apps voor het secretariaat (maar ook  voor je manager!) worden ook besproken tijdens de ééndaagse training POWERsecretaresse digitaal. Daarnaast komen in deze training ook tal van tips en tricks aan bod voor digitaal  notuleren, archiveren, agenderen en noteren (in OneNote).

 

Reageer op dit artikel