checklist

6 nieuwe handige apps

Digitaal werken

Ken jij onderstaande apps al? Ze zijn handig en besparen je een hoop tijd. Van een snelle takenbeheerder tot een alternatief voor Whatsapp. Een overzicht met zes apps.

6 nieuwe handige apps

Files Go | Android (gratis)

Files Go voor Android bevat handige wegwijzers naar bijvoorbeeld Documenten of Downloads. Ook wijst de app je op grote of dubbele bestanden op je smartphone en apps die je weinig gebruikt. Die kun je vervolgens gemakkelijk verwijderen. Dat maakt het ook tot een handige tool om wat opslagruimte terug te winnen.

Tranzer | Android, iPhone (gratis)

Tranzer wil reizen in het openbaar vervoer makkelijker maken voor reizigers die geen behoefte hebben aan een ov-chipkaart. Met de app kun je een reis plannen en afrekenen. De kaartjes verschijnen hierna direct in de app. Het werkt nog niet op alle verbindingen, maar in ieder geval wel voor alle spoorverbindingen en Connexxion-busverbindingen.

Remindee | Android (gratis)

Wil je snel een herinnering maken voor bijvoorbeeld een website die je bekijkt of een Facebook-bericht waarop je later wilt reageren? Met Remindee gaat dat gemakkelijk. Gebruik gewoon de deel-optie in Android en stel een herinneringstijd in. Het werkt ook voor teksten die je hebt geselecteerd. De opzet maakt dit tot een van de snelste takenbeheerders.

CastBox | Android, iPhone, iPad (gratis)

Podcasts zijn weer helemaal hip. Er is een breed aanbod van opmerkelijke, spannende of inhoudelijk sterke podcasts. CastBox is een van de mooiste apps om door podcasts te bladeren. Bijzonder is dat (Engelstalige) podcasts ook op trefwoord doorzoekbaar zijn.

Confide | Android, iPhone, iPad (gratis / in-app aankopen)

Wil je vertrouwelijke informatie uitwisselen via chat en vertrouw je WhatsApp niet, dan lijkt Confide een mooi alternatief. Je kunt hiermee teksten, foto’s, video’s, documenten en gesproken berichten uitwisselen. Gegevens worden versleuteld en zijn alleen leesbaar door met je vinger over de tekst te vegen. Berichten verdwijnen voorgoed na het lezen.

Apollo for Reddit | iPhone, iPad (gratis / € 3,49 voor Pro)

De sociale nieuwssite Reddit noemt zichzelf de ‘voorpagina’ van het internet. In de talloze discussiefora kun je over ieder onderwerp meepraten. Navigeren door groepen gaat heel prettig met deze app, die bomvol features zit en bovendien tot in de kleinste details aanpasbaar is. Wie ook eigen bijdragen wil versturen, heeft de Pro-versie nodig.

Ook interessant

Meer weten over slim digitaal samenwerken? Bouke van Kleef geeft tijdens de Workshopdagen op 10, 11 en 12 april de workshops Digitaal samenwerken en Veilig digitaal werken.

Reageer op dit artikel