nieuws

Acht jaar cel voor directiesecretaresse

Digitaal werken

Een oud-medewerkster van Coca-Cola is onlangs tot een gevangenisstraf van acht jaar veroordeeld wegens het stelen van bedrijfsgeheimen met de bedoeling deze door te verkopen aan aartsrivaal PepsiCo. Beetje dom…

Een oud-medewerkster van Coca-Cola is onlangs tot een gevangenisstraf van acht jaar veroordeeld wegens het stelen van bedrijfsgeheimen met de bedoeling deze door te verkopen aan aartsrivaal PepsiCo.

Deze 42-jarige directiesecretaresse werd in februari reeds schuldig bevonden aan diefstal. Een medebeklaagde kreeg vijf jaar cel. Ze moeten allebei ook een schadevergoeding betalen van 40.000 dollar aan Coca-Cola. Een derde verdachte wordt op een later tijdstip veroordeeld.

De zaak ging aan het rollen toen PepsiCo een brief ontving waarin een medewerker van Coca-Cola informatie aanbood over nieuwe producten. PepsiCo waarschuwde Coca-Cola die contact opnam met de FBI. De federale opsporingsdienst lokte de verdachten via een undercoveroperatie in de val. De vraagprijs voor de geheime informatie bedroeg maar liefst 1,5 miljoen dollar.

Bron: zibb.nl

Reageer op dit artikel