nieuws

Afwezigheidsassistent informeert inbrekers

Digitaal werken

De afwezigheidsassistent doet nuttig werk als je niet op kantoor of thuis bent. Maar, ook inbrekers worden op de hoogte gesteld van je plannen.

Ga je er met de kerst een paar dagen tussenuit? De boodschap van je Out of Office assistent laat iedereen weten dat je even niet bereikbaar bent. Volgens het Corporate IT Forum misbruiken criminelen de boodschap van de afwezigheidsassistent voor inbraakplannen.

’WE ZIJN ER NIET…’

Het is bij velen bekend dat tijdens de zomermaanden inbrekers mensen opbellen om te luisteren of er een vakantieboodschap op het antwoordapparaat staat. Bewoners weg? Dan kan het huis ongestoord leeg worden gehaald. Tegenwoordig checken criminelen ook de mail om te kijken wanneer iemand afwezig is. Het Corporate IT Forum adviseert goed op te letten wat je in de boodschap van de afwezigheidsassistent schrijft. De belangenorganisatie ziet steeds vaker dat criminelen e-mailadressen opkopen om details van vakantieplannen van werknemers te achterhalen.

Reageer op dit artikel