nieuws

Bedrijven massaal online

Digitaal werken

Nog even en heel zakelijk Nederland heeft aansluiting tot het internet. Bijna driekwart van de bedrijven is online.

Nog even en heel zakelijk Nederland heeft aansluiting tot het internet. Bijna driekwart van de bedrijven is inmiddels online.

ZAKENDOEN VIA HET WEB

Het aantal bedrijven met een aansluiting op internet groeit flink, blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Vorig jaar was slechts 40% online. En ruim een derde van de Nederlandse ondernemingen doet ook zaken via het web. Dat is een verdubbeling ten opzichte van begin 2000.
GEEN INTERNET

Elf procent van de bedrijven zegt plannen te hebben om een internetaansluiting te realiseren. Van de groep die nog geen internetaansluiting heeft, zestien procent van alle bedrijven, vindt dat niet zinvol. Internet is niet relevant voor hun bedrijfsvoering.
MKB BLIJFT ACHTER

Opvallend is dat vergeleken bij andere West-Europese landen Nederland een achterloper is. Vooral het MKB blijft achter. Driekwart van de MKB-ondernemers zegt het nut van e-mail en internet niet te zien en meer dan de helft is niet geïnteresseerd.

Reageer op dit artikel