nieuws

Beltarieven ondoorzichtig

Digitaal werken

Aanbieders van mobiele telefonie houden hun tarieven expres ondoorzichtig. De consument kan daardoor geen weloverwogen keuze maken.

De Consumentenbond deed grootschalig onderzoek naar aanbieders van mobiele telefonie. De belbedrijven houden hun berekeningen en tarieven expres ondoorzichtig om zo een concurrentieslag om prijs en kwaliteit te voorkomen.

WIRWAR

Uit het onderzoek blijkt dat de mobiele beller veel geld kan besparen als hij een mobiele telefonieaanbieder en belvorm kiest die goed bij zijn belgedrag passen. Het maken van een goede keuze is echter bijna onmogelijk door de wirwar aan belvormen, overstapbelemmeringen, voorwaarden, en ook door slechte adviezen in telefoonwinkels en het ontbreken van informatie over kwaliteitsverschillen. Voor mobiel bellen in het buitenland is dit alles nog onduidelijker.

De uitkomsten van het onderzoek worden gepubliceerd in de Consumentengids van deze maand.

Reageer op dit artikel