nieuws

Binnen bellen

Digitaal werken

Veel mobiele telefoons werken in een gebouw niet goed. Dat ligt niet aan de telefoon, maar aan de provider. Uit onderzoek blijkt dat KPN en Vodafone de sterkste signalen hebben.

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een mobiele telefoon. Op die manier ben je altijd bereikbaar. Tenminste, dat denk je. Sommige telefoons ruisen en storen zodra je een bedrijf binnenloopt en weg is je gesprekspartner. Uit een onderzoek naar de kwaliteit van de vijf Nederlandse netwerken voor mobiele telefonie, blijkt dat het netwerk van T-Mobile het minst geschikt is voor bellen in gebouwen. Het onderzoek is gepubliceerd in de consumentengids.

Signalen
KPN en Vodafone blijken de sterkste signalen te hebben. Bij Orange en Telford komt het af en toe voor dat bellers iets minder ver in een gebouw kunnen bellen. In 2000 zijn de vijf netwerken ook al eens getest. Toen waren de kwaliteitsverschillen tussen de netwerken van KPN en Vodafone enerzijds en de overige drie anderzijds veel groter. Dit verschil is nu veel kleiner geworden. Vooral wanneer er in de open lucht gebeld wordt is er bijna geen verschil.

Reageer op dit artikel