nieuws

Chique enveloppe favoriet

Digitaal werken

Nederlandse bedrijven sturen het liefst chique, gladde, witte enveloppen. Ze zijn het statusverhogende visitekaartje van de organisatie.

Wereldwijd gezien zijn Nederlandse bedrijven het meest gesteld op dure enveloppen. Ondernemers zien de envelop als een visitekaartje voor hun bedrijf, en versturen het liefst maagdelijk witte, gladde enveloppen.

VISITEKAARTJE

De uitspraak komt van de Nederlandse papierfabrikant de Berghuizer Papierfabriek. Dit bedrijf is onderdeel van de wereldwijd opererende multinational. ‘Uit onderzoek door onze vestigingen over de hele wereld blijkt dat in Nederland relatief de grootste vraag is naar topkwaliteit enveloppen’, aldus de directeur van de papierfabriek. Hij ziet een duidelijk verschil tussen de waardering voor de envelop tussen Nederlanders en ondernemers in het buitenland. ‘Nederlandse zakenlui zien zo’n envelop als een visitekaartje, terwijl een Duitse of Amerikaanse zakenman het beschouwt als een eenvoudige verpakking voor brief of document.’

Reageer op dit artikel