nieuws

Computerangst

Digitaal werken

De computer is een handig apparaat, je kunt er van alles mee. Toch zijn er mensen die de computer liever mijden vanwege computerangst. Misschien kun jij je daar niks bij voorstellen, maar tien procent van de studenten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam heeft er last van.

De computer is een handig apparaat, je kunt er van alles mee. Toch zijn er mensen die de computer liever mijden vanwege computerangst. Misschien kun jij je daar niks bij voorstellen, maar tien procent van de studenten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam heeft er last van.

Op je werk kun je er niet meer om heen: de computer. Waarschijnlijk breng je zelfs het grootste deel van de dag achter je beeldscherm door. Als je veel ervaring met een computer hebt, is het een handig apparaat. Tegenwoordig kun je hem gebruiken voor e-mailen, internetten, tekstverwerken, boekhouden en informatie verwerken. Voor mensen die minder handig met de computer zijn, kan het echter een onding zijn. Uit onderzoek van een psycholoog van de Erasmus Universiteit in Rotterdam blijkt dat 25 procent van de studenten vindt dat zij slecht met computers kunnen omgaan.

Angst
Bij sommige mensen gaat het nog een stapje verder. Zij beginnen te zweten en krijgen het benauwd zodra zij in de buurt komen van een computer. ‘Zal het wel goed gaan?’, wordt er gedacht. Uit het onderzoek blijkt dat tien procent van de studenten aan de Erasmus Universiteit last heeft van computerangst. Deze angst ontstaat volgens de psycholoog meestal door te weinig of een negatieve ervaring. Volgens de psycholoog is het belangrijk dat mensen met computerangst voelen dat zij hun computer de baas zijn. Dat kan bijvoorbeeld door het spelen van computerspelletjes. Ook een kleiner apparaat zou kunnen helpen, dat domineert minder.

Reageer op dit artikel