nieuws

Computervirus waart rond

Digitaal werken

Sinds vrijdag is een kwaadaardig computervirus actief in Nederland. Zolang je de geïnfecteerde mail niet opent, valt de schade mee.

Sinds vrijdag is een kwaadaardig computervirus actief in Nederland, het virus heeft zich al in honderden computers genesteld. Het virus, W32 Magistr, verspreidt zich snel, maar is niet gevaarlijk zolang je de geïnfecteerde mail waar het in meekomt, niet opent.

KLASSIEK

Het virus werkt op een klassieke manier. Het maakt gebruik van de adressen in een Microsoft Outlook-adresboek van een geïnfecteerde computer. Het virus haalt een willekeurig tekstdocument uit de computer op en stuurt dat mee. Op die manier kunnen vertrouwelijke gegevens worden meegestuurd. Een geïnfecteerde computer is nog wel te herstellen, maar veel documenten of bestanden raken onherstelbaar beschadigd. De schade blijft beperkt, zolang je het bijvoegsel in het mailbericht niet opent.

Reageer op dit artikel