nieuws

Digitale postzegel

Digitaal werken

Vandaag introduceert de PTT een digitale postzegel voor het midden- en kleinbedrijf. Frankeren en betalen gaat daarmee via je PC.

Vandaag, 25 oktober, introduceert PTT Post de digitale postzegel die met een gewone printer op de envelop wordt afgedrukt, de Easystamp. De nieuwe service is bedoeld voor kleinere bedrijven die te weinig brieven versturen om een frankeermachine aan te schaffen.

FRANKEREN VIA PC

Gebruikers kunnen de postzegel met de eigen PC en printer afdrukken op enveloppen en etiketten. Er is wel een frankeerkaart, een kaartlezer en speciale software nodig. Betalen gaat via internet en het frankeersaldo wordt vervolgens bijgeschreven op de frankeerkaart. PTT Post, dat al sinds vorig jaar proeven met digitale postzegels doet, is naar eigen zeggen het eerste Europese postbedrijf dat deze vorm van frankeren introduceert. In de Verenigde Staten is de digitale postzegel nooit een succes geworden. Pionier E-Stamps hield er eind 2000 mee op omdat er te weinig belangstelling was voor de digitale postzegel.

Reageer op dit artikel