nieuws

Digitale secretaresse

Digitaal werken

Studenten van de Universiteit Twente maken sinds kort gebruik van een ‘digitale secretaresse’.

Studenten van de Universiteit Twente maken sinds kort gebruik van een ‘digitale secretaresse’.

FUTURISTISCH AGENDABEHEER

De ‘digitale secretaresse’, ontworpen door telematicastudenten Jeroen Rook en Reinder Visser, is een op Java gebaseerde applicatie die agenda’s en lesroosters bijhoudt. Het systeem kan zelfs duizenden agenda’s beheren. Via een Wap-telefoon, internet of Outlook kunnen studenten de gegevens raadplegen. Die systemen zijn gekoppeld, verwijdert een student zijn afspraak bijvoorbeeld via WAP, dan wordt die ook meteen in zijn Outlook agenda aangepast. Na de pilot bij de Universiteit Twente, willen de ontwerpers de digitale secretaresse op de markt brengen.

Reageer op dit artikel