nieuws

Dinsdag is meest productieve dag

Digitaal werken

Vrijdag…..het weekend nadert. Werk je vandaag net zo hard als de andere dagen of sluipt het weekendgevoel al door in je werk? Het schijnt dat mensen op dinsdag het hardste werken. En op woensdag en donderdag het minst hard.

Vrijdag…..het weekend nadert. Werk je vandaag net zo hard als de andere dagen of sluipt het weekendgevoel al door in je werk? Het schijnt dat mensen op dinsdag het hardste werken. En op woensdag en donderdag het minst hard.

Airconditioning

Nederlanders denken dat een eigen kantoor, fitnessfaciliteiten en airconditioning de productiviteit ten goede komen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse wervings- en selectiebureau Robert Half onder 1.765 personeels- en financiële directeuren in elf landen.

Maandag

Internationaal wordt maandag ervaren als de meest productieve dag. Maar in Nederland vinden op die dag juist veel vergaderingen plaats. Op dinsdag worden de op maandag afgesproken acties uitgevoerd, wat het gevoel van productiviteit op die dag verhoogt, zo concluderen de onderzoekers. Ook het grote aantal parttime werknemers in Nederland zorgt voor een lagere productiviteit op maandag, woensdag en vrijdag. Dan hebben veel collega`s en zakenrelaties vrij, waardoor de wel aanwezige werknemers minder gedaan krijgen.

Reageer op dit artikel