nieuws

Eerste spammers beboet

Digitaal werken

Last van spam in je mailbox of op je mobieltje? Misschien dat daar nu eens een eind aan komt. De Opta heeft de eerste boetes opgelegd aan Nederlandse verzenders van spamberichten via e-mail of sms. De hoogste boete kwam op 42.500 euro.

Last van spam in je mailbox of op je mobieltje? Misschien dat daar nu eens een eind aan komt. De Opta heeft de eerste boetes opgelegd aan Nederlandse verzenders van spamberichten via e-mail of sms. De hoogste boete kwam op 42.500 euro.

De Opta ondernam actie naar aanleiding van klachten die waren ingediend op spamklacht.nl. De totale boetes bestaan uit afzonderlijke boetes voor het versturen van spam, het achterwege laten van de juiste (adres)gegevens van de verzender en het niet opnemen van een afmeldingsmogelijkheid.

De boete van 42.500 euro kreeg iemand die betrokken was bij vier spamverzendingen. Het bedrijf dat via ‘Tekstbureau voor Marketingteksten’ opriep om opdrachten te verstrekken voor het schrijven van marketingteksten kreeg een boete van 25.000 euro en de Stichting Yellow Monday moet 20.000 euro betalen.

Klachten over spam kun je melden op www.spamklacht.nl.


 

Reageer op dit artikel