nieuws

Flexibele uren betekent méér uren

Digitaal werken

De moderne werkgever biedt zijn medewerkers een flexibele baan, zodat werknemers hun eigen tijd kunnen indelen. Hierdoor kunnen ze werk en zorgtaken beter combineren en hebben ze meer plezier in hun werk. Het feitelijke resultaat is echter dat mensen meer werken dan ze willen!

De moderne werkgever biedt zijn medewerkers een flexibele baan, zodat werknemers hun eigen tijd kunnen indelen. Hierdoor kunnen ze werk en zorgtaken beter combineren en hebben ze meer plezier in hun werk. Het feitelijke resultaat is echter dat mensen meer werken dan ze willen! Dit concludeert Patricia van Echtelt in het onderzoek waarop zij promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Van Echteld stelt dat binnen veel bedrijven tegenwoordig een ondernemerscultuur heerst. Taken worden uitgevoerd binnen projectteams, er wordt veel gewerkt met deadlines en de werknemers hebben een grote verantwoordelijkheid. Wat telt is het resultaat en daarop word je als werknemer afgerekend. ‘Hoe flexibel een bedrijf ook omgaat met werktijden, de hoeveelheid werk blijft natuurlijk hetzelfde’, zegt Van Echteld. En omdat mensen hun werk graag goed willen doen, zijn ze sneller geneigd om extra uren te maken.’

In de 30 organisaties waar Van Echteld haar onderzoek deed, maken vrouwen minder overuren dan mannen. Doordat zorg- en huishoudelijke taken nog altijd voor rekening van de vrouw komen, is overwerken lastiger voor hen. Hoewel flexibele werktijden zijn ingevoerd om werk en zorg beter te kunnen combineren, lijkt dit dus averechts te werken.
Van Echteld: ‘Flexibiliteit is een eis geworden. Als je niet altijd beschikbaar bent, kom je niet meer in aanmerking voor het werk.’

Bron: HRpraktijk.nl

Reageer op dit artikel