nieuws

Forenzen zijn slechter gehumeurd

Digitaal werken

Reis je elke dag met de trein, bus of auto naar je werk? Beter is om dan te verhuizen en vlakbij je werk te gaan wonen. Dat zeggen wetenschappers. Forenzen blijken zelfs slechter gehumeurd dan mensen die in de buurt van hun werk wonen.

Reis je elke dag met de trein, bus of auto naar je werk? Beter is om dan te verhuizen en vlakbij je werk te gaan wonen. Dat zeggen wetenschappers. Forenzen blijken zelfs slechter gehumeurd dan mensen die in de buurt van hun werk wonen.

Dagelijkse ritten

De pendelaars zijn vaak ook ontevredener met hun leven. Op lange termijn zijn een verhuizing of een verandering van baan gezonder dan de lange dagelijkse ritten, vinden de wetenschappers.

Dat stellen onderzoekers uit Zwitserland. Zij bekeken de gegevens van ruim 27.000 personen, meldde de Duitse krant Die Welt donderdag.

Loonsverhoging


Zij concluderen dat loonsverhoging voor forenzen soelaas kan bieden op de korte termijn. Iemand die dagelijks twee uur tussen woning en werkplek onderweg is, zou 40 procent meer salaris moeten krijgen om net zo tevreden te worden als de niet-pendelaar.

Klachten


Volgens een Duits onderzoek maakt het woon-werkverkeer de forens vatbaarder voor ziektes. Personen die lang onderweg zijn, lijden vaker aan psychosomatische klachten omdat zij minder contact met familie en vrienden hebben.

Reageer op dit artikel