nieuws

Foto’s via mobiel

Digitaal werken

Ben biedt vanaf oktober een dienst waarmee foto’s en geluiden via een mobieltje naar een GSM of mailadres kunnen worden verstuurd.

Mobiele telefoonaanbieder Ben biedt vanaf begin oktober een dienst waarmee foto’s en geluiden via een mobiele telefoon naar een GSM of e-mailadres kunnen worden verstuurd.

MMS-EN

De dienst heet MMS (multimedia messaging services). MMS-en is alleen mogelijk met een mobiele telefoon waarin een digitale camera is ingebouwd. Deze toestellen zijn te koop vanaf 270 euro, op andere telefoons werkt de dienst niet. Als een gewoon mobieltje een foto krijgt toegestuurd, kan de afbeelding wel op een internetpagina worden bekeken. Het versturen van een plaatje of geluid kost 50 eurocent voor abonnementhouders en 60 eurocent voor prepaidklanten. Ben is de eerste MMS-aanbieder in Nederland. KPN Mobile komt begin volgend jaar met MMS, Dutchtone heeft nog geen plannen in die richting.

Reageer op dit artikel