nieuws

Gezond verstand

Digitaal werken

Hebzucht blijkt de oorzaak van de internethype en antihype te zijn. Gekte.com neemt je mee naar het ontstaan van internet en leidt je door de geschiedenis van de gekte in Nederland.

Hebzucht blijkt de oorzaak van de internethype en antihype te zijn. Gekte.com neemt je mee naar het ontstaan van internet en leidt je door de geschiedenis van de gekte in Nederland.

Nieuwe economie
Vrijdag 17 maart 2000, de dag waarop World Online-directeur Nina Brink haar duimen omhoog stak, wordt als historisch gezien: de nieuwe economie was gearriveerd in Nederland. Hoewel de hype in ons land veel korter heeft geduurd dan in Amerika, hebben toch een aantal hypefiguren de revue gepasseerd.

De terugkeer
Peter van Dijk en Erik-Jan Gelink zetten de feiten van de laatste drie jaar in hun boek ‘Gekte.com. De internetgekte in Nederland en de terugkeer van het gezond verstand’ achter elkaar. Tientallen gesprekken met betrokkenen geven je nieuwe inzichten. Maar bovenal blijken hebzucht en dubieuze rollen van betrokkenen oorzaken te zijn van de snelle verandering van een hype in een antihype.

Reageer op dit artikel