nieuws

Google zoekt in spoorboekjes

Digitaal werken

Geen spoorboekje bij de hand? Geen nood, je kunt nu bij zoekmachine Google snel aankomst- en vertrektijden van treinen vinden. Online spoorboekjes van een aantal Europese landen zijn daarmee doorzoekbaar.

Geen spoorboekje bij de hand? Geen nood, je kunt nu bij zoekmachine Google snel aankomst- en vertrektijden van treinen vinden. Online spoorboekjes van een aantal Europese landen zijn daarmee doorzoekbaar.

De zoekopdracht is eenvoudig. Je tikt in het zoekvenster van Google de vertrek- en aankomstlocatie in met alleen een spatie tussen de twee plaatsen, dus bijvoorbeeld ‘amsterdam haarlem’. Bovenaan de pagina met zoekresultaten zie je een plaatje van een trein met de tekst ‘Vertrektijden Amsterdam Centraal – Haarlem’. Als je daarop klikt krijg je de betreffende pagina van het internationale spoorboekje van NS.

De treinzoeker werkt behalve in Nederland ook voor België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje en Italië.

Reageer op dit artikel