nieuws

Gratis en voor niets…

Digitaal werken

Meer dan de helft van de werknemers werkt structureel over. Het gaat om gemiddeld zeven overuren per week, die zes van de tien keer niet worden vergoed. Door het ‘mobieltje van de zaak’ lopen werk en privé steeds meer in elkaar over. Uren zijn niet meer ‘met een schaartje te knippen’. Kost niets … dus!

Meer dan de helft van de werknemers werkt structureel over. Het gaat om gemiddeld zeven overuren per week, die zes van de tien keer niet worden vergoed. Door het ‘mobieltje van de zaak’ lopen werk en privé steeds meer in elkaar over. Uren zijn niet meer ‘met een schaartje te knippen’. Kost niets … dus!

In 2006 werkte 34 procent van alle werknemers over en lag het aantal overgewerkte uren op gemiddeld zes per week, blijkt uit de Randstad Werkmonitor door Blauw Research. Eén op de vijf mensen met een baan van minimaal drie dagen, bestempelt de situatie op het werk als ‘te druk’. ‘Ik werk ongemerkt één dag extra voor hetzelfde salaris, leuk voor mijn werkgever, maar ik ben het beu’, verwoordt een ict-manager de situatie.

‘Zo wordt jaarlijks voor miljarden euro’s overgewerkt. Je ziet de druk toenemen. Thuis inloggen op het netwerk van de zaak kan soms prettig zijn, bijvoorbeeld om de files te vermijden, maar de psychische belasting neemt toe’, aldus FNV-woordvoerder Richard Gielen.

Reageer op dit artikel