nieuws

Gros vrouwen vindt zwangerschapsverlof te kort

Digitaal werken

Ruim 80 procent van de vrouwen vindt een zwangerschapsverlof van 16 weken te kort. Ruim de helft is van mening dat vrouwen recht moeten krijgen op een jaar verlof!

Ruim 80 procent van de vrouwen vindt een zwangerschapsverlof van 16 weken te kort. Ruim de helft is van mening dat vrouwen recht moeten krijgen op een jaar verlof! Dat blijkt uit onderzoek van de negen-maanden-beurs die gisteren in Amsterdam RAI van start ging.

Van de ruim 550 ondervraagde vrouwen vindt 40 procent daarentegen het realiseren van een betere verlofregeling voor mannen belangrijker dan het uitbreiden van het verlof voor vrouwen. Mannen krijgen verlof om bij de bevalling aanwezig te zijn en om aangifte te doen bij de burgerlijke stand. Na de bevalling heeft de man recht op 2 dagen kraamverlof.

Naast zwangerschaps- en kraamverlof kunnen ouders onbetaald verlof opnemen: het ouderschapsverlof. In het regeerakkoord dat CDA, PvdA en ChristenUnie vorige week sloten, staat dat het wettelijke recht op ouderschapsverlof wordt verlengd van 13 naar 26 weken.

Bron: Novum

Reageer op dit artikel