nieuws

Het muisschrift

Digitaal werken

Je aanmelden op een website, binnenkort kan dit misschien met behulp van het ‘muisschrift’. Britse wetenschappers ontwikkelden een systeem waardoor het mogelijk is je handtekening met een computermuis te zetten.

Je aanmelden op een website, binnenkort kan dit misschien met behulp van het ‘muisschrift’. Britse wetenschappers ontwikkelden een systeem waardoor het mogelijk is je handtekening met een computermuis te zetten.

Het klinkt raar: je handtekening zetten met de computermuis. Toch wordt het over een poosje misschien werkelijkheid. Britse wetenschappers ontwikkelden een speciaal systeem. Hierdoor is het mogelijk om een handtekening te zetten met de muis.

Muisgebruik
De Britten gingen er vanuit dat iedereen zijn muis op een speciale manier gebruikt, net als een pen. Zij ontwikkelden software die de muispatronen in kaart brengt en daarna herkent. Hoe langer je deze software gebruikt, hoe gedetailleerder de informatie over het muisschrift wordt. Je hoeft alleen nog maar een naam of figuur te bedenken en je handtekening is klaar.

Het zal nog wel even duren voor het product in de Nederlandse winkels te vinden is. Op dit moment wordt het nog getest.

Reageer op dit artikel