nieuws

Ich spreche nicht so gut Deutsch…

Digitaal werken

Duits is na Engels de vreemde taal die het meest wordt gesproken in het Nederlandse bedrijfsleven. Toch halen weinig werknemers een voldoende.

Duits is na Engels (en natuurlijk Nederlands) de taal die het meest wordt gesproken in het Nederlandse bedrijfsleven. Toch beheersen weinig werknemers de taal voldoende.

GEBREKKIGE KENNIS

Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse bedrijven kennis van Duits bij werknemers bijna even belangrijk vinden als kennis van de Engelse taal. Maar met de beheersing van de Duitse taal is het niet al te best gesteld. Dat bleek toen het Talencentrum Rotterdam testte hoe de telefonische communicatie in het Duits verliep bij werknemers (telefonisten, receptionisten en managers) van ruim honderd bedrijven. Bij ca. 30% bleek er geen parate kennis van de Duitse taal. Bij 50% verliep de communicatie zeer moeizaam. Bij 15 bedrijven maakten de medewerkers wel fouten, toch konden zij een redelijk gesprek voeren. Bij slechts 6 bedrijven was de score goed tot zeer goed.

Reageer op dit artikel