nieuws

In vijftien minuten de hele wereld infecteren

Digitaal werken

Verliezen we de strijd tegen de groeiende stroom virussen en wormen? Nieuwe computermodellen lijken nodig.

Verliezen we de strijd tegen de groeiende stroom virussen en wormen? Nieuwe computermodellen lijken nodig.

Matthew Williamson, werkzaam bij Hewlett-Packard, meent dat de makers van anti-virussoftware hun strijd tegen de groeiende stroom snelverspreidende virussen en wormen beginnen te verliezen. Williamson ontwiep daarom een computermodel waarmee verspreiding van infectueuze programma’s over internet kan worden gesimuleerd en de reactie van de anti-virussoftware tegen een nieuwe variant van een virus of worm. De nieuwe generatie virussen is veel sneller en dat vraagt om een vernieuwde strategie van de anti-virusindustrie. Want in vijftien seconden een heel pc-netwerk infecteren en binnen vijftien minuten de hele wereld, dat is mogelijk. Het bewijs ligt er inmiddels.

Reageer op dit artikel