nieuws

Inactieve Hotmail-gebruikers afgesloten

Digitaal werken

Veel secretaressen maken gebruik van het gratis e-mailprogramma Hotmail. Helaas gooit Microsoft roet in het eten voor niet-fanatieke Hotmailers.

Een gratis e-mailprogramma zoals Hotmail is handig, zeker als je thuis geen aansluiting hebt of op het werk geen privémail mag versturen. Helaas gooit Microsoft roet in het eten voor niet-fanatieke Hotmail gebruikers.

MAILEN BINNEN 30 DAGEN

Microsoft verplicht gebruikers van Hotmail voortaan, tenminste eenmaal in de dertig dagen in te loggen. Onlangs bracht Microsoft de maximale termijn van inactiviteit terug van zestig naar 45 dagen. Als je je postvak bij deze gratis e-maildienst te lang niet inziet, raak je je postadres kwijt. Eventueel nog aanwezige post wordt gewist. Microsoft wil zo het aantal inactieve Hotmail-accounts (die beslag leggen op de servercapaciteit) terugbrengen. Voor mensen die gebruik maken van de mogelijkheid om tegen betaling extra opslagruimte voor hun elektronische post te huren, geldt de verplichting eens in de dertig dagen actief te zijn niet.

Reageer op dit artikel