nieuws

Internet belangrijkste informatiebron

Digitaal werken

In de Verenigde Staten heeft internet kranten, boeken, radio en televisie verdrongen als belangrijkste bron van informatie.

In de Verenigde Staten heeft internet kranten, boeken, radio en tv verdrongen als belangrijkste bron van informatie. Dat melden wetenschappers van de UCLA die het internetgebruik in de VS onderzoeken.

ONMISBAAR

Van de ondervraagde internetters beschouwt ruim 60 procent het internet als onmisbaar en zeer belangrijk. Daarna komen boeken: 60 procent, kranten: 58 procent, televisie: 50 procent, radio: 40 procent en tijdschriften: 29 procent.

Wel zetten de internetgebruikers vraagtekens bij de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de informatie via internet. In 2002 vond 52,8 procent van de gebruikers de informatie via het web betrouwbaar, in 2001 was dat nog 58 procent. Omdat het vertrouwen in de betrouwbaarheid afneemt, vragen de onderzoekers zich af hoe lang het web nog als een belangrijk informatiemedium kan blijven bestaan.

Reageer op dit artikel