nieuws

Kaartje sturen populair

Digitaal werken

Een handgeschreven kaartje is nog steeds de meest populaire en gewaardeerde manier om een aardige boodschap over te brengen.

Een handgeschreven kaartje is nog steeds de meest populaire en gewaardeerde manier om een aardige boodschap over te brengen. Want: een kaartje is persoonlijk én tastbaar. Dit blijkt uit een onderzoek van het NIPO in opdracht van PTT Post.

HOE STUUR JE JE BOODSCHAP?

Ondanks e-mail, digitale kaartjes via internet, en andere moderne communicatiemiddelen, blijft het handgeschreven, per post verstuurde kaartje het meest populaire middel om een attente boodschap over te brengen: in 43% van de gevallen wordt een boodschap zoals een gelukswens via een kaartje overgebracht. Daarna komt de telefoon (21%), sms (9%), en e-mail (8%). Persoonlijk contact komt onderaan de lijst, een mondelinge boodschap of wens overbrengen gebeurt in 7% van de gevallen, en een bloemetje of cadeautje brengen in 5%.

VERRASSING!

Iedereen is blij met een kaartje, 93% van de ontvangers reageert positief. Vrouwen waarderen de moeite die voor hen is genomen, terwijl mannen zichzelf gewaardeerd voelen. 73% van de vrouwen die een kaartje ontvangen, bewaart dit. Ook sturen vrouwen regelmatig een kaartje op: 85%, ook vaak ‘zomaar’. Bij de mannen is dit 63%. De ontvangers zijn meestal familieleden of vrienden. Collega’s, kennissen en partners worden minder vaak verrast met een kaart. En, let de verzender vooral op de afbeelding op de kaart, de ontvanger is het voornamelijk geïnteresseerd in de persoonlijke boodschap die erop staat.

Zelf een kaartje sturen? Kijk bij de Kantoorzaken-links op ManagementSupport.nl voor websites met wenskaarten en e-cards.

Reageer op dit artikel