nieuws

Kantoor in dorpse omgeving

Digitaal werken

Zit jij ook in een duf kantoor aan de snelweg? of maakt je dat juist helemaal niks uit en gaat het om ‘de binnenkant’? Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de mensen die op kantoor werken zou een andere locatie willen.

Zit jij ook in een duf kantoor aan de snelweg? of maakt je dat juist helemaal niks uit en gaat het om ‘de binnenkant’? Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de mensen die op kantoor werken zou een andere locatie willen.

De onvrede is vooral groot onder medewerkers die in grootschalige en anonieme gebouwen zitten. Vooral kantoren op terreinen aan de snelweg (‘zichtlocaties’) scoren slecht.

Dorpse omgeving


Werknemers willen liever in een meer dorpse omgeving met voorzieningen in de buurt werken. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit een onderzoek dat het vakblad Bedrijventerrein heeft laten uitvoeren en maandag publiceert. Kantorenlocaties zijn niet bepaald populair terwijl een kwart van de Nederlandse beroepsbevolking daar werkt.

Kleinschaligheid


Uit de peiling blijkt dat kleinschaligheid wint van grootschaligheid. Snelweglocaties, bedrijventerreinen en kantoorlocaties bij een afslag van een autosnelweg schoten de afgelopen decennia uit de grond. De mensen kiezen echter liever voor binnenstedelijke en dorpse locaties.

Onderzoek


Het onderzoek is door The SmartAgent Company en DHV gehouden onder bijna vijfhonderd werkende Nederlanders van wie 269 de vragenlijst hebben ingevuld. Volgens het blad is daarmee een representatief beeld te geven van hoe de Nederlander denkt over bedrijventerreinen.

Reageer op dit artikel