nieuws

Kournikova-virus

Digitaal werken

Een nieuw wormvirus is gesignaleerd deze week, het virus is verpakt als afbeelding van de tennisster Kournikova en verspreidt zich per e-mail.

Er is een nieuw wormvirus gesignaleerd deze week. Het virus waart rond onder de naam: Kournikova-worm, is verpakt in een afbeelding van de tennisster Anna Kournikova en verspreidt zich per e-mail.

POPULAIR PLAATJE

Verspreiders van het virus hebben over de hele wereld e-mails rond gestuurd, waarbij het lijkt alsof er afbeeldingen van de populaire tennisster Anna Kournikova zijn bijgevoegd. De e-mail van de Kournikova-worm draagt als onderwerpregel Here you have , :o); in het bericht zelf staat de volgende boodschap: Hi Check This!. Het mailtje heeft een bijlage dat AnnaKournikove.jpg.vbs heet. Als je de afbeeldingen probeert te bekijken, wordt het virus via e-mail verspreid naar alle personen in je elektronische adresboek.

Het virus lijkt erg op het I love you virus dat vorig jaar ongeveer 15 miljoen computers aantastte. De schade die zulke virussen kunnen aanrichten is aanzienlijk, mailservers kunnen crashen door het grote aantal mailtjes dat door de worm wordt verspreid. Het advies is om de e-mail ongeopend te verwijderen; e-mails en bestanden van dubieuze herkomst, kunnen beter nooit worden geopend, ook is het raadzaam een virusscanner te installeren op je PC.

Reageer op dit artikel