nieuws

KPNQwest sluit netwerk

Digitaal werken

KPNQwest gaat per 1 juli haar netwerk sluiten. Dat kan bij bedrijven voor problemen met het internetverkeer zorgen.

KPNQwest gaat haar netwerk sluiten. Tot 1 juli wordt het netwerk nog draaiende gehouden. Het besluit zal zeer waarschijnlijk leiden tot storingen. Dat betekent dat ook jij er last van zult ondervinden.

VERTRAGING VOOR INTERNETGEBRUIKERS

Volgens internetdeskundigen is het gevolg van de sluiting omvangrijk. Het netwerk van KPN-Qwest is de ruggengraat van het internetverkeer. Bijna alle providers maken er gebruik van. Deskundigen verwachten de komende tijd vertragingen, vooral in piekuren op werkdagen. Bedrijven en particulieren zullen de komende tijd dus last krijgen met hun internetverkeer.

KPNQwest en de providers hebben wel geprobeerd de hinder zo veel mogelijk te beperken. De sluiting vindt plaats op vrijdagavond, niet op een drukke werkdag. De meeste providers hebben al naar alternatieven gezocht. De moeilijke situatie voor internetgebruikers lijkt overigens maar van korte duur te zijn. Want de beschikbare capaciteit aan glasvezelnetwerken is zo groot dat bedrijven snel een alternatief kunnen vinden.

Reageer op dit artikel