nieuws

Kwart werknemers wordt wel eens gepest

Digitaal werken

Een op de vier mensen wordt wel eens gepest op het werk. Dat blijkt uit een opiniepeiling van Monsterboard.nl onder ruim 3000 bezoekers van zijn site. Mannen (28 procent) is dit iets vaker overkomen dan vrouwen (26 procent).

Een op de vier mensen wordt wel eens gepest op het werk. Dat blijkt uit een opiniepeiling van Monsterboard.nl onder ruim 3000 bezoekers van zijn site. Mannen (28 procent) is dit iets vaker overkomen dan  vrouwen (26 procent).

Pesten op het werk is een serieus probleem. Recent onderzoek wijst uit dat pestgedrag tot een stijging van het ziekteverzuim kan leiden van 50 procent. Niet alleen het slachtoffer meldt zich ziek; waar pesten veel voorkomt, zijn ook de getuigen vaker ziek. Tot op heden was niet goed duidelijk hoeveel werknemers in Nederland wel eens worden gepest.

Prettige werkomgeving

Marc de Vries, Managing Director van Monsterboard.nl, vindt de cijfers aan de hoge kant: “Werk neemt een groot deel van je leven in, dus dan is het van belang dat je in een prettige werkomgeving zit. Collega’s zijn hierbij erg belangrijk. Uit eerder onderzoek van Monsterboard.nl bleek overigens al dat 12 procent van de medewerkers zich op zijn werk het meest ergert aan zijn collega’s. Niet iedereen in Nederland zit dus echt lekker op zijn plek.”

Reageer op dit artikel