nieuws

Lang leve de zoekmachine!

Digitaal werken

Via de zoekmachines op internet kun je allerlei informatie vinden. Je hoeft maar een trefwoord in te vullen en er verschijnen tientallen links op je beeldscherm. De markt van de zoekmachines doet het dan ook goed. Uit onderzoek blijkt dat bijna alle internetters hun zoektocht op het net beginnen bij een zoekmachine.

Via de zoekmachines op internet kun je allerlei informatie vinden. Je hoeft maar een trefwoord in te vullen en er verschijnen tientallen links op je beeldscherm. De markt van de zoekmachines doet het dan ook goed. Uit onderzoek blijkt dat bijna alle internetters hun zoektocht op het net beginnen bij een zoekmachine.

Zoekmachines, je kunt ze overal voor gebruiken. Als je op zoek bent naar een speciaal product of gewoon naar bepaalde informatie voor je werk. Uit de Nationale Search Engine Monitor blijkt dat 84 procent van de Nederlandse internetgebruikers de laatste zes maanden (vanaf 11 februari, red) via internet informatie heeft gezocht over een eventuele aankoop. Dit gebeurde vooral met behulp van zoekmachines.

Twee woorden
Uit het onderzoek blijkt ook dat de zoekmarkt verdeeld kan worden in twee richtingen: de betaalde of gesponsorde links en het optimaliseren van de zoekresultaten. Uit een ander onderzoek van het Web-analyse bureau OneStat.com blijkt dat de meeste mensen zinnen van twee woorden gebruiken om iets op te zoeken via een zoekmachine. Het gaat hier om een wereldwijd onderzoek. Maar liefst 30 procent van de zoekers gebruikt zinnen met twee woorden, een kwart van de mensen gebruikt drie woorden. Twintig procent heeft maar een woord nodig om tot het gewenste zoekresultaat te komen.

Reageer op dit artikel