nieuws

Lek in Outlook Express

Digitaal werken

In het e-mailprogramma Outlook Express is een lek ontdekt. Via dit lek kunnen hackers toegang krijgen tot gegevens op je PC.

Microsoft meldt een lek in het e-mailprogramma Outlook Express. Via een lek in de virtuele visitekaartjes kunnen gegevens op je PC in handen komen van hackers.

CORRUPT VISISTEKAARTJE

Het lek zit in het bestand van de Vcards: de virtuele visitekaartjes die je met e-mails kunt meesturen. Het probleem komt niet alleen voor in gratis, gekopieerde versies van Outlook Express, maar kan ook optreden in officiële, legale versies van Outlook Express 5.01 en 5.5 en Outlook 98 en 2000. Via het lek kunnen hackers gevaarlijke code’s meesturen en zo volledige controle krijgen over programma’s op je PC en cruciale data kan onbruikbaar raken.

De Vcards zijn redelijk herkenbaar, soms ontvang je e-mails waarbij de verzender zijn digitale handtekening als apart bestand heeft aangehecht, deze bestanden hebben vcf. als extensie. Bij het openen van deze Vcards kunnen problemen ontstaan. Het advies is om zulke attachments niet te openen.

Reageer op dit artikel