nieuws

Man nodig voor secretaressewerk

Digitaal werken

Tegenwoordig is iedere man een metroman dus waarom zouden er geen mannelijke secretaresses mogen zijn? Het klinkt zo gek nog niet. De emancipatie gaat verder.

Tegenwoordig is iedere man een metroman dus waarom zouden er geen mannelijke secretaresses mogen zijn? Het klinkt zo gek nog niet. De emancipatie gaat verder.

Vrouwen beoefenen niet alleen de typische mannenberoepen. Ook de mannen kunnen zonder gêne aan de slag in de vrouwensector. De emancipatie van vrouwen lijkt geslaagd: velen werken in typische mannenomgevingen als het leger, de politie of als chirurg. Maar zijn er wel genoeg mannen die de typerende vrouwenberoepen doen als secretaressen, verpleegsters en kinderjuffrouwen?

Mannelijke bazen
Daar kan nog veel winst behaald worden, want het gebeurt maar ten dele dat mannen vrouwenfuncties vervullen. In ziekenhuizen gebeurt het wel, maar op kantoor lopen mannen nog niet vooraan om secretaresse te worden.

Misschien komt dat vooral omdat het beroep secretaresse nog te veel geassocieerd wordt met mannelijke bazen. Daar moet verandering in komen volgens het bedrijfje Moneypenny.

Het is namelijk steeds moeilijker om full time secretaressen te vinden. Dus moet er een omslag komen in het denken van mannen en worden ze massaal opgeroepen te solliciteren op een baan als secretaresse.

Reageer op dit artikel