nieuws

Manager met vakantie, sfeer prima

Digitaal werken

Het merendeel van de werknemers die doorwerken tijdens de vakantieperiode vindt de sfeer op de werkvloer het best als de manager met vakantie is. Tegelijk is meer dan de helft van de Nederlandse werknemers ontevreden over de kwaliteit van het werk dat ze overdragen tijdens de vakantieperiode.

Het merendeel van de werknemers die doorwerken tijdens de vakantieperiode vindt de sfeer op de werkvloer het best als de manager met vakantie is. Tegelijk is meer dan de helft van de Nederlandse werknemers ontevreden over de kwaliteit van het werk dat wordt overdragen tijdens de vakantieperiode. Dat komt naar voren uit een onderzoek van NationaleVacaturebank.nl. Aan het onderzoek deden 350 werknemers mee.

Meer dan een kwart (28 procent) van de werknemers zegt eigenlijk niet op vakantie te kunnen omdat de kwaliteit van het overgedragen werk te slecht is. Ook ergert volgens onderzoekers een vijfde van de personeelsleden zich aan het tragere werktempo tijdens de vakantieperioode. VacatureBank.nl gooit het erop dat de huidige werknemer een ‘groot verantwoordelijksheidgevoel’ heeft een daardoor ‘niet snel tevreden’is. De als beter ervaren werksfeer tijdens afwezigheid van de manager wordt verklaard door te wijzen op de lagere werkdruk.

Bron: Managersonline.nl

Reageer op dit artikel