nieuws

Managers bang voor telewerkers

Digitaal werken

Nederlandse managers zijn bang dat zij door telewerken de grip op hun medewerkers verliezen.

Nederlandse managers zijn bang dat zij door telewerken de grip op hun medewerkers verliezen. Ook zijn zij bang dat telewerken tot hogere kosten zal leiden. Dat blijkt uit het proefschift ‘Making Telework a Reality’ van Diana Limburg, onderzoekster bij de Universiteit Twente.

KOUDWATERVREES

Volgens Limburg wint telewerken maar langzaam terrein in Nederland en ligt de oorzaak hiervan bij het management. Volgens haar gaat het om koudwatervrees. Bedrijven die wel voor telewerken kiezen, hebben vaak problemen met de invoering hiervan. Dat blijkt doorgaans complexer dan gedacht.

Denk jij erover om te gaan telewerken? Op ManagementSupport.nl kun je lezen hoe je je eigen telewerkkantoor opzet. Kijk in de rubriek Persoonlijke Groei.

Reageer op dit artikel