nieuws

meer discriminatie op arbeidsmarkt

Digitaal werken

Het aantal klachten over discriminatie op de arbeidsmarkt is de afgelopen jaren toegenomen. Dat melden het Rotterdamse anti-discriminatiebureau Radar en het Bureau Discriminatiezaken Haaglanden maandag.

Het aantal klachten over discriminatie op de arbeidsmarkt is de afgelopen jaren toegenomen. Dat melden het Rotterdamse anti-discriminatiebureau Radar en het Bureau Discriminatiezaken Haaglanden maandag.

Stabiel

De instellingen komen met de cijfers aan de vooravond van de internationale dag tegen racisme, op 21 maart. Het Haagse bureau meldt dat het totaal aantal klachten over discriminatie in de afgelopen vijf jaar ongeveer stabiel is gebleven. Wel nam het aandeel van klachten over discriminatie op de arbeidsmarkt toe, van 21 naar 27 procent.

Stijging

In 2005 ging het om 124 van dit soort klachten. Radar meldt een lichte stijging van klachten, maar signaleert ook een forse stijging van klachten afkomstig van de werkvloer en sollicitaties; van 14 naar 23 procent.

Reageer op dit artikel