nieuws

Menselijke zoekmachine

Digitaal werken

Iets snel zoeken op internet levert niet altijd het gewenste resultaat op. Je kunt je online zoekopdracht nu laten uitvoeren door levende zoekagenten.

Even snel iets op internet opzoeken is vaak lastig en levert niet altijd het gewenste resultaat op. Je kunt je zoekopdracht nu online laten uitvoeren door levende zoekagenten.

MENSENWERK

Vanaf deze week kun je je online zoekopdrachten laten uitvoeren door het team van Zoekagent. Achter de website gaat een team van echte mensen schuil. Bij gewone zoekmachines op het internet wordt je zoekopdracht uitgevoerd door een programma. Je ontvangt een lijst met automatisch geselecteerde antwoorden. Bij Zoekagent gaan professionele mensen voor je op zoek naar de gewenste antwoorden. Je kunt exact aangeven wat je wilt weten en de agenten gaan het internet voor je op. De zoekagenten streven ernaar je binnen een half uur van een antwoord te voorzien. Voordeel van de menselijke zoekmachine is dat de antwoorden een zekere kwaliteit hebben, in tegenstelling tot de automatische zoekmachines die een tamelijk willekeurig overzicht geven van honderden geselecteerde antwoorden.

Zoekagent richt zich op zakelijke diensten, maar ook op ervaren én onervaren internetters. Handig als je zelf geen tijd hebt om informatie op het net te zoeken.

Op dit moment is de Zoekagent zeven dagen per week operationeel van 18.00 uur tot 21.00 uur, op korte termijn zal het aantal uren worden uitgebreid.

Reageer op dit artikel