nieuws

Milieuvriendelijke PC

Digitaal werken

De Scenic E600 van Fujitsu Siemens wordt de eerste milieuvriendelijke computer die voldoet aan de EU-richtlijnen voor afgifte van lood en halogeen.

Fujitsu Siemens komt met als eerste met ‘groene’ computers. Voorlopig gaat het uitsluitend om pc-lijnen voor de zakelijke markt. De Scenic E600 wordt een milieuvriendelijke computer die voldoet aan de EU-richtlijnen voor afgifte van lood en halogeen. Deze normen gelden vanaf 2006.

GERECYCLED MATERIAAL

De nieuwe Scenic bevat onder meer kunststoffen waarin geen vlamvertragers op basis van halogeen zijn verwerkt. De netvoeding verbruikt weinig energie. De behuizing is gemaakt van terugwinbaar plastic. Door toepassing van speciale printplaten en loodvrije materialen is het loodgehalte gedaald van 12 naar minder dan 3 gram.

GELUIDSARM

Ook behoort de E600 tot de meest geluidsarme computers in zijn klasse. Fujitsu Siemens wil verder stimuleren dat de computer tijdens korte pauzes wordt uitgeschakeld. Als de pc wordt aangezet, keert deze binnen enkele seconden terug naar de exacte status waarin hij werd uitgezet, zonder een tijdrovend opstartproces.

EU-RICHTLIJN

De computerindustrie belast het milieu jaarlijks met tonnen aan zware metalen en andere schadelijke stoffen. Vanaf 1 juli 2006 kunnen binnen Europa uitsluitend pc’s worden geleverd die voldoen aan de nieuwe EU-richtlijn. Fabrikanten als Sony zijn eveneens druk bezig hun computers milieuvriendelijker te maken. Sony werkt aan het elimineren van halogene brandvertragers, pvc en loodhoudend soldeertin in de Vaio desktops.

Reageer op dit artikel