nieuws

Mobiel internetten met KPN

Digitaal werken

KPN lanceert in Nederland en Duitsland i-mode: internet via de mobiele telefoon.

KPN lanceert in Nederland en Duitsland i-mode: internet via de mobiele telefoon. Later volgt België. KPN-dochter Mobile voert op het moment een kleinschalige test uit, en als deze goed verloopt is i-mode in het voorjaar gereed voor het grote publiek.

I-MODE

Voor i-mode werkt KPN samen met het Japanse bedrijf NTT DoCoMo. KPN heeft voor Nederland contracten afgesloten met ongeveer zestig partijen voor een aantal diensten. Daarbij zijn onder meer het ANP, Albert Heijn, De Telegraaf, SNS Bank, Foto Play, Radio 538 en TMF. Een voorbeeld van een i-Mode dienst is de fotoservice van Albert Heijn (naast de normale afdrukken wordt een digitale foto naar je telefoon gestuurd) of het weerbericht , dat om het kwartier ververst wordt met een nieuw satellietplaatje van Meteoconsult. Een deel van de diensten is gratis, voor anderen moet worden betaald. Verder kunnen consumenten met i-mode zelf websites ontwerpen.

Het Japanse bedrijf NEC levert de toestellen voor i-mode. Het toestel, de NEC 2li, is speciaal voor Europa ontwikkeld, het heeft een kleurenscherm en het mobieltje kan e-mail versturen en ontvangen.

Reageer op dit artikel